Om Ryderne

Ryderne er navnet på det område hvor jeg bor og har min frugtplantage, og hvor jeg arbejder med at skabe en alsidig produktion af reelle økologiske fødevarer af høj smagskvalitet. Plantagen ligger i 42 meters højde over vandets overflade med udsigt over Randers Fjords udmunding i Kattegat. Hvor vejen ender starter plantagen. Stedet er så langt fra civilisationen, at det eneste man kan høre udover stilheden er havets bølgeskvulp.

Jeg købte min ejendom i 1987. Dengang var der ikke andet end en fuldstændig bar mark, som dog på dette tidspunkt allerede var økologisk omlagt.

Jeg plantede læhegn de første par år og dyrkede omkring 40 forskellige slags grøntsager til mit torvesalg på Ingerslevs Boulevard i Århus. Samtidig med begyndte jeg at etablere min frugtplantage.

I ti år fortsatte jeg med grønsagsproduktionen til torvesalget, men det udfasede jeg i takt med, at jeg begyndte at satse mere på at lave fjerkræ. Mit nye tiltag tog udgangspunkt i en idé om at skabe en slags symbiose mellem frugttræer og fjerkræ, hvor den ene produktion gavner den anden og omvendt. Det viste sig at give pote at tænke i denne form for sammenhæng, og jeg har altid været stolt af de resultater, det har givet.
Efter at jeg for 9 år siden blev ramt problemer med helbredet, indstillede jeg fjerkræproduktionen og startede op med Jersey Græskalve og oksekød.

I dag sælger jeg diverse produkter fra frugtplantagen – æbler, pærer, hasselnødder, kirsebær og blommer som sæsonvarer. Derudover har jeg efterhånden et stort sortiment af lækre kødvarer af okse-og kalve-kød , som du kan købe på torvet.

Christian Hansen
Ryderne