Æblemost

Rydernes æblemost er altid upasteuriseret. Grunden til at vi undgår pasteuriseringen er, at smagen er langt bedre på denne måde. Mosten kan selvfølgelig ikke holde ligeså længe som en varmebehandlet af slagsen, men den kvitterer så rigeligt for det i sidste ende ved at smage af friske æbler. Holdbarheden er cirka 4-6 dage, men man kan alligevel næppe undgå at drikke det inden – udenfor æblesæsonen sælger vi æblemost fra fryseren( smagen er langt bedre end i pasteuriseret most).

Mosten er udelukkende lavet af plukkede æbler, ingen nedfaldsfrugt. Alle de æbler der ligger på jorden, spiser dyrene.

Smagen ændrer karakter henover sæsonen, og hver æblesort smager forskelligt alt efter, hvornår man smager. Vi forsøger altid at lave to forskellige slags, således at der er en sød most og en til de der gerne vil have lidt mere syrlighed med i smagen.

I æblesæsonen ”optræder” vi med vores æblepresser på torvet i Århus hver lørdag, hvor du kan se hvordan processen foregår – fra hele æbler til, at vi tapper mosten på flaske.

Den most du kan købe her på siden er opbevaret på frost.